VIAŢA – DARUL LUI DUMNEZEU

Fundaţia „Vasiliada” susţine activităţile Şcolii Speciale nr. 12 pentru copiii cu deficienţe de auz şi vorbire, din Chişinău. Din toate activităţile organizate cu aceşti copii am învătat cea mai importantă lecţie de viaţă: SOLIDARITATEA.

Chiar dacă Dumnezeu le-a luat darul vorbirii şi auzului în schimb le-a dat din belşug alte daruri. Aceşti oameni îşi construiesc lumea lor, noi pe neobservate trecem pe lângă ei fără sa-i sesizăm. Ei au creat limba lor, limba semnelor mimico-gestuale, în această limbă iubesc, în această limbă comunică şi tot în această limbă îşi mărturisesc dragostea faţă de Dumnezeu.

Şcoala nr. 12 din Chişinău este cea mai liniştită instituţie de învăţământ din municipiu. Profesorii din această şcoală se jertfesc cu dărnicie pentru a creşte şi educa o generaţie de intelectuali din rândul elevilor cu deficienţe de auz şi vorbire. Relaţia dintre elev şi profesor este una cât se poate de aproape ca între mamă şi copil. Aceşti dascăli iscusiţi râd şi plâng împreună cu aceşti copii.

Elevii din această şcoală sânt cei mai talentaţi, sânt cei mai râvnitori în consolidarea cunoştinţelor necesare vieţii. Ei învaţă mai întîi să fie OAMENI, să devină sprijin unul altuia. Te miri când auzi că un frate surdo-mut dansează mai bine ca noi, scrie mai bine ca noi, citeşte mai mult ca noi.

În continuare vă invităm să vizionaţi acest scurt mesaj destinat nouă, celora care trecem pe lângă ei pe neobservate:

Viaţa este un dar de la Dumnezeu, iar din acest Dar gustă tot omul care este viu.

Să dărium şi noi pentru a fi vii.

 

Pentru Vasiliada, Preot Viorel COJOCARU