Şcoala în care nu se aud voci de copii !!!

„Ferice de cei ce nu aud zgomotul lumii,dar aud şoapta dulce a Duhului Sfânt”
Ştiţi ce înseamnă să fii copil? Înseamnă să crezi în dragoste, în puritate, în frumuseţe şi în credinţă!
Dar pentru alţi copii, povestea vieţii lor are un alt început.
Ei trăiesc într-o lume a liniştii, lipsită de glasuri, fără muzică… Sunt lucruri fără de care noi, ceilalţi nu am putea concepe viaţa, în absenţa lor, ne-am simţi neputincioşi, fără apărare.
Nu este şi cazul copiilor de la Şcoala Specială, nr. 12 din Chişinău. Ei ne dovedesc în multe situaţii că sunt mai puternici, chiar dacă soarta nu i-a înzestrat cu darul auzului.
Fundaţia Vasiliada a fost invitată la un concert dedicat începutul sărbătorilor de iarnă, unde copiii ne-au demonstrat că sunt cei mai talentaţi la recitat poezii, că pot dansa parcă ar fi fulguşori şi pot cânta parcă ar avea auzul cel mai fin de pe pământ.
În lumea lor e o linişte neobişnuit de mare, dar ea este compensată de toţi cei care depun eforturi să-i ajute. Am văzut câtă dăruire de sine, câtă răbdare şi câtă dragoste au profesorii acestei şcoli „speciale”. Dna directoare Nina Rusu este persoana care coagulează cei mai jertfelcini profesori în jurul căreia domină dragostea şi dorinţa de a face ceva pentru aceşti copii. Elevii acestei şcoli sânt cei mai talentaţi, ei prin gesturile şi comportamentul lor oferă auzitorilor mereu o lecţie de viaţă, o lecţie ce nu se sfârşeşte niciodată.
De mai bine de doi ani Fundaţia a semnat un acord de colaborare cu această şcoală, prin care ne-am angajat să susţinem spiritual, intelectual şi material elevii cu deficienţe de auz. În acest context am dotat toate clasele cu icoane, ştim că pentru ei icoanele şoptesc. Am dăruit fiecărui copil câte o carte de rugăciuni, iar la sfărşitul acestui an, am intermediat o punte de colaborare între Şcoala Specială nr. 12 din Chişinău şi Şcoala Specială nr. 2 din Sibiu (deficienţi de auz), cu Liceul Tehnologic Special din Cluj-Napoca pentru Deficienţi de Auz, România. Pe această cale mulţumim partenerilor noştri din România, PC părinte profesor dr. Vasile Mihoc parohul bisericii „Buna Vestire”, PC Arhimandrit dr. Teofil Tia şi Dl Valentin Vesa a Mitropoliei Ortodoxe din Cluj.
Ne dorim ca elevii din această şcoală să demonstreze întregii societăţi valoarea spirituală a omului. Aceşti copii sunt parte a societăţii noastre, sunt copii ca toţi ceilalţi copiii, doar că au nevoie de mai multă atenţie, grijă şi toleranţă din partea noastră.
„Suntem în rând cu toţi copii” – aceste este sloganul elevilor Şcolii Speciale nr. 12, Chişinău.