O carte pentru penitenciare

Fundaţia VASILIADA în frunte cu preotul capelan Viorel Cojocaru fac voluntariat la Penitenciarul spital nr. 16 „Pruncul” din capitala Republicii Moldova mai bine de 6 ani. Astfel, deţinuţii au posibilitatea să participe la Sf. Liturghie, Sfântul Maslu, să se spovedească şi la alte ierurgii şi slujbe destinate creştinilor din penitenciar. Concomitent au fost depuse eforturi considerabile pentru crearea unei biblioteci creştine, deoarece în vechea bilbiotecă a penitenciarului se găseau doar lucrări comuniste şi socialiste.

La 1 februarie 2013, Fundaţia VASILIADA a iniţiat o campanie de colectare a cărţilor cu caracter creştin ortodox pentru mai multe penitenciare din ţară, în scopul îmbogăţirii bilbiotecilor din aceste instituţii şi a educării comportamentale a deţinuţilor.

Menţionăm că acest în acest penitenciar „Pruncul” deţinuţii se schimbă mereu, deoarece sunt plasaţi aici doar pentru perioada primirii unor anumite tratamente. De aceea, din cărţile donate de dumneavoastră se vor delecta mereu alţi deţinuţi. Amintesc faptul că lucrarea „Sfântul Închisorilor” a fost citită de majoritatea deţinuţilor de câteva ori.

O parte din cărţile primite le vom dona penitenciarului de tip închis de la Rezina şi la penitenciarul din Leova, instituţii cu care colaborăm de aproximativ 2 ani.

Jertfa dumneavoastră nu va rămâne neobservată de bunul Dumnezeu, iar prin acest gest puteţi schimba chiar şi viaţa unor deţinuţi, cum a fost cazul Zamfirei.