20 de răspunsuri la “Întreabă preotul”

 1. iulian spune:

  Parinte, pentru a ma spovedi trebuie sa tin post?

 2. iulian spune:

  Tinerii de confesiuni diferite, adica unul ortodox si altul musulman, se pot casatori?

  • pr. Viorel Cojocaru spune:

   Nu. Canoanele nu permit cununia intre persoane ortodoxe cu cele de alta confesiune. Cununia este o taina, iar Sfintele Taine de savarsesc doar peste crestinii cu botezul valid.

 3. iulian spune:

  De ce trebuie sa botezam copii?

 4. Ioan spune:

  Buna ziua. Am o intrebare in privinta ca exista vreo organizatie sau asociatie pentru tineretul cu deficinta de auz ortodox unde sa participe cit la biserica dar si sa desfasoare conferinte in lumea tacerii. Deoarece cunosc foarte multi tineri cu deficienta de auz care cad in plasa ereticilor.

  • iulian spune:

   Ne cerem scuze ca raspundem cu intarziere. Va indemnam sa luati legatura cu paerintele Viorel Cojocaru, unicul preot din Republica Moldova pentru surdomuti.

 5. iulian spune:

  Ne cerem scuze ca raspundem cu intarziere. Va indemnam sa luati legatura cu parintele Viorel Cojocaru, unicul preot din Republica Moldova pentru surdomuti.

 6. ana spune:

  buna ziua. Am auzit ca faceti o data in luna priveghere de noapte. Puteti sa ne spuneti luna aeasta cind va fi? Multumim si Doamne ajuta in tot ce faceti.

  • pr. Viorel Cojocaru spune:

   Liturghia se tine o data in luna.
   Privegherea de noapte incepe la orele 21.30 şi include următoarele Sfinte Laude:
   Ceasul nouă;
   Vecernia;
   Utrenia;
   Sfânta Proscomidie;
   Ceasul trei;
   Ceasul şase;
   Sfânta Liturghie.
   Vom tine legatura prin e-mail ziua concreta
   Vă aşteptăm cu drag la biserica ortodoxă „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, str. Alba Iulia 16, sect. Buiucani, or. Chişinău.

 7. Deea spune:

  Sarutmana parinte ! Am si eu o intrebare.. pot face botezul copilului intr-o zi de vineri ?

  • pr. Viorel Cojocaru spune:

   Sigur, puteti face oricand, numai sa conveniti cu preotul. Taina Sfantului Botez se savarseste si în Postul Mare, dar fără mare veselie.

 8. Gris spune:

  Buna seara,

  Daca Ileana, o tanara de 18 ani a fost casatorita cu un barbat mai mare de 25 ani decat ea, dupa moartea acestuia, peste un an, ramasa vaduva, s-a indragostit de fiul ex-sotului ei, care are 25 ani, se pot casatori religios la biserica?
  Ileana este insarcinata de la el cu gemeni. Anunt ca Ileana si barbatul s-au cunoscut la inmormantare pentru prima oara.

  • pr. Viorel Cojocaru spune:

   Doamne ajuta.
   Mergeti la un Episcop de la Mitropolie.
   Vorbiti cu Sfintia Sa.
   O seara binecuvantata si luminata!

 9. Ilie spune:

  Sarut mâna! Ma rusinez să fac semnul Sf. Cruci in transport autobuse etc., si cand ma insemez ma simt incomod. Problema ca plec la Franta si acolo am de mers zilnic cu metro cu trenul mergand cu atei, muslmani s.a. Dacă in tarile ortodoxe inca ma pot birui și ma însemnez, apoi nustiu cum sa procedez in Franta? Trecand pe langa bisericile catolice e nevoie de facut sfanta cruce? Nu vreu să ma lepad de Hristos, da si cu mine greu ma lupt. Cer o povata eu putin credinciosul si ticalosul. Ajutatimi.

  • pr. Viorel Cojocaru spune:

   Mereu sa fiti cu rugaciunea in gand. La bisericile crestine daca va rusinati sa va faceti semnul crucii vizibil, faceti cu limba si spuneti o rugaciune. Lepadarea de Hristos este atunci cand boicotam normele de conduita lasate de El. Doamne ajuta si bucurie multa.

 10. Adina spune:

  Sarut mana. Poate avea loc o cununie fara nasi? Stam de mult timp impreuna si nu ne gasim nasi. Ce solutie ar fi? Multumesc.

 11. mariana spune:

  vreu sa intreb imi doresc ca sotul sa se intorca inapoi la mine simnt ca nu ma mai iubeste cea s pute acatist sa citesc neam cerrat din cauza ca nu se primea copil la noi si numai are incredere in mine dar imi doresc sa ma iubeasca asa cum sunt eu multumesc

  • pr. Viorel Cojocaru spune:

   Rugati-va Sfintilor Parinti Ioanchim si Ana si mergeti la spovedanie. Doamne ajuta si un Paste luminat sa aveti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.