HRISTOS SE NAŞTE SLĂVIŢI-L ŞI BUCURAŢI-VĂ

Bucuria sărbătorii Naşterii Domnului este destinată tuturor creştinilor. Fundaţia „VASILIADA” de la începutul activităţii şi-a propus să susţină spiritual şi filantropic păturile social-vulnerabile de toate categoriile. În implimentarea acestui obiectiv Fundaţia este preocupată serios de activităţile culturale, spirituale şi filantropice din instituţiile penitenciare ale Republicii Moldova. Preşedintele VASILIADA, de mai bine de 10 ani face misiune la Penitenciareul nr. 16, Pruncu din municipiul Chişinău. Deja s-a creat o tradiţie ca în fiecare an la praznicul Naşterii Domnului, colectivul penitenciarului şi deţinuţii să fie colindaţi de cetele colindătorilor tineri.

În acest context, la data de 11 ianuarie 2017 preotul Viorel COJOCARU în colaborare cu tinerii de la ”ASCOR” Chişinău, au organizat o activitate culturală pentru colectivul Penitenciarului nr. 16, Pruncul și deținuții care se află în custodia instituției. În cadrul evenimentului au fost interpretate colinde scrise în temniţele comuniste dar şi din cele tradiţionale, care au reamintit frumoasele obiceiuri de iarnă ce sunt specifice țării noastre. Deținuții au primit în dar cărți de rugăciune cu o conotație creștină.

Tot în această zi Fundaţia a donat bibliotecii Penitenciarului 84 de cărţi creştin-ortodoxe în valoare de 2051 lei. Părintele Viorel a prezentat fiecare carte în parte iar deţinuţii s-au văzut interesaţi de lecturarea cărţilor ziditoare de suflet.

Proiectul Fundaţiei „VASILIADA” de a îmbogăţi bibliotecile penitenciarului cu carte creştin-ortodoxă continuă.

(Fotografiile au fost preluate de pe: https://www.facebook.com/penitenciarul16pruncul/?pnref=story)

Biroul de presă VASILIADA