HRISTOS A ÎNVIAT ȘI ANUL ACESTA!!!

Hristos a Înviat!

Fundația „VASILIADA” a demarat un proiect în acest centenar de a dezmorți bucuria Învierii a 100 de bătrâni singuratici născuți în Regatul Român. A fost o bucurie deosebită pentru acești vârstnici, chiar dacă unii din ei nu au fost în stare să răspundă salutului nostru pascal în limba cu care i-am salutat.

Cine cunoaște sentimentul când aștepți ca cineva să-ți deschidă poarta măcar de sărbători și nu are cine, cunoaște și misterul bucuriei de a deschide poarta. De fapt, doar în perioada acestor sărbători asistăm la un fenomen de „eutanasie” pasivă, când deschidem porțile buneilor, chiar și a părinților doar în pragul sărbătorilor. Lacrimile de bucurie și mulțumire de la cei 100 bătrâni singuratici, au reanimat lacrimile Mariei Magdalena, fiind prima mărturisitoare a Învierii lui Hristos.

Sărbătorile nu înseamnă pentru toţi doar bucuria întâlnirii cu fiinţele dragi. De cele mai multe ori, uitaţi de rude şi apropiaţi, bătrânii așteaptă bucuria Învierii, care să le lumineze sufletele ca în copilărie, sau să călătorească imaginar în copilărie,  când erau cu cei dragi în jurul mesei pregătite de sărbătoare, sau când își spuneau unul altuia Hristos a Înviat!

Proiectul a fost organizat de Fundatia „VASILIADA” în colaborare cu ASCOR Chișinău și A. B. „Ciuciulea – Vatră de dor”. Punga de sărbătoare avea drept conținut o mică bucurie acelor persoane care au fost uitate și cu mare drag le-am adus în dar câte un cozonac și cărți care-i va ajuta la reînvierea spirituală.

… Și alți 100 de bătrânii s-au bucurat de Învierea Domnului!

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la acest proiect.

Despre bucuriile pascale ale bătrânilor fotografiile anexate vorbesc de la sine.

Adevărat a Înviat Hristos!

Biroul de presă VASILIADA