Conferinta cu Parintele Amfilohie Brinza de la M. Diaconesti

Cu suportul Fundaţiei VASILIADA si a Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani din R. Moldova, în perioada 7 – 10 ianuarie 2014 s-a organizat un concert de colinde la Manastirile dintre Prut si Nistru. Doar că de data aceasta au colindat Maicile de la Manastirea Diaconeşti, care cu vocile lor ingeresti au bucurat inimile a sute de oameni. Astfel, au fost colindate Mănăstirile Suruceni, Hagimus, Curchi, Saharna, Ţipova, Vărzăreşti şi disidentul Ion Moraru, care este trecut în Albumul Mănăstirii Diaconeşti Fericiti cei prigoniti.

La data de 9 ianuarie a fost organizată o conferinţă in incinta bibliotecii Alba Iulia din Chişinău, avându-l ca invitat principal pe Ieromonahul Amfilohie Branză. Acest le-a vorbit oamenilor despre actualitatea naşterii Mântuitorului timp de peste 2 ore, iar spre final, corul de Maici a colindat toată oastea adunată în sala.

A fost o conferinţă de suflet, părintele Amfilohie ar trebui sa vină mai des la Chisinau. Consider că noi ducem o lipsa acuta de asemenea oameni. Iar maicile au cantat ingeresti. Sunt cele mai frumoase colinzi care le-am auzit pina acum. Iti dau senzatia ca urci la cer,  a menţionat unul din participanti.

Biroul de presa VASILIADA