Carte pentru libertatea sufletului în penitenciare

Fundația VASILIADA a pornit campania de promovare a cărților religioase în Instituțiile Penitenciare din Republica Moldova. Fundația urmărește drept obiectiv primordial în activitatea culturală îmbunătățirea bibliotecilor Instituțiilor Penitenciare din Republica Moldova ccărți religioase și laiceÎn urma cercetărilor realizate s-a constat  terapia neurolingvistică axată pe literatura educativ-morală are un scop deosebit în restabilirea valorii uman-morale în gândirea condamnatului, iar societatea noastră are stringentă nevoie de oameni sănătoși sufletește.

Fundația VASILIADA, continuă proiectul de promovare a lecturării cărților ziditoare de suflet, care ar ajuta la cultivarea condamnatului.  Pe data de 23 aprilie 2018, fiind considerată și Ziua Internațională a Bibliotecilor,  Fundația a donat un lot de carte bibliotecii Penitenciarului nr. 18 Brănești, r-nul Orhei 

Donația a inclus 157 titluri de cărți și reviste atât religioase cât și laice ce au fost donate de  Fratia Ortodoxă „Sf. Mr. Mc. Gheorghe” din România. Pe lângă acestea, în fondul bibliotecii Penitenciarului nr. 18 au ajuns și 150 de exemplare de cărți „Povara dulce a libertății”, fiind considerat drept un ghid de consiliere spirituală a deținutului. În speranța că acest ghid va reuși să reafirme și să recupere valoarea umană a deținutului.

Proiectul de promovare și îmbunătățire a bibliotecilor Instituțiilor Penitenciare v-a continua în toate Penitenciarele din Republica Moldova.

Mulțumim susținătorilor acestui proiect, precum și Departamentului Instituțiilor Penitenciare din Republica Moldova pentru deschidere și încurajare.

Biroul de presă VASILIADA