Campania „Icoane în spitale”

În perioada iulie – octombrie 2012, Fundaţia „VASILIADA” alături de ASCOR Chişinău au organizat Campania Naţională „Icoana în liceu – fereastră spre Dumnezeu”, în cadrul căreia au fost distribuite peste 5500 de icoane în 600 de instituţii preuniversitare de învăţământ.

La 29 octombrie, VASILIADA şi ASCOR Chişinău, după ce au semnat un Acord de Colaborare cu Ministerul Sănătăţii, au dat startul unei noi campanii naţionale care are drept scop instalarea icoanelor în spitale.

În cadrul campaniei, VASILIADA îşi propune să realizeze 10000 de icoane care vor fi instalate gratuit în toate instituţiile medico-sanitare publice din Republica Moldova.

Acest lot de 10000 de icoane va fi format din:

  1. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula;
  2. Icoana Sfintei Cuvioase Parascheva;
  3. Icoana Sfântului Nicolae;
  4. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstierea Putna;
  5. Icoana Sfântului Ştefan cel Mare;
  6. Icoana Sfintei Teodora de la Sihla;
  7. Icoana Sfântului Pantelimon;
  8. Icoana Sfinţilor Martiri Brâncoveni;
  9. Icoana Maicii Domnului Pantanassa;
  10. Icoana Sfântului Ioan Rusu.

Ţinân cont de faptul că în Republica Moldova sunt 30 de oraşe, ne dorim ca fiecărui oraş să-i revină câte 250 de icoane, în mun. Bălţi – 500 şi în mun. Chişinău – 1000 de bucăţi.

De această campaniei vor beneficia câteva zeci de mii de bolnavi care îşi vor alina suferinţa în faţa icoanei şi vor găsi în ea o fereastră către Dumnezeu. Toţi oamenii de bunăcredinţă care doresc să sprijine această iniţiativă sunt îndemnaţi să o facă cu inima deschisă. Nu este nimic mai sublim decât intenţia de ai ajuta pe cei care au nevoie de sprijinul nostru – oamenii bolnavi.

Pentru alte detalii, ne puteţi contacta la numărul de telefon: 079600416.