Campania desfăşurată de Ministerul Muncii din România îndeamnă tinerele mame să nu renunţe la carieră în favoarea copilului

Recenta campanie desfăşurată de Ministerul Muncii din România îndeamnă tinerele mame să-și continue cariera chiar daca dau naștere copiilor. Acesta poate fi un moment îngrijorător pentru creștini, întrucât oferă modele care se distanțează tranșant de menirea firească a femeii – aceea de a da naștere și a avea grijă de prunci. O politică similară a fost promovată în perioada sovietică. Femeia atunci era considerată egală bărbatului, astfel, datoria ei era, alături de acesta, să construiască „viitorul luminos” al imperiului. Societatea noastră, la nivel declarativ, s-a distanțat de practicile nocive ale regimului totalitar, însă se apropie de acesta anume prin răsturnarea firească a rolurilor din familie.

Femeia nu este egală bărbatului, ea este completarea lui firească. Mama este cel mai frumos cuvânt în orice limbă, este cea mai iubită ființă. Sacrificiul mamei este incomparabil cu orice acțiuni de binefacere și caritate. Nu întâmplator majoritatea femeilor își regăsesc sensul vieții în creșterea copiilor și în menținerea “focului din vatră”.

Nici cariera de succes, nici bogățiile amăgitoare ale lumii nu pot înlocui fericirea de a fi mamă, de a-și ține copilul în brațe și de a-i dărui necondiționat iubire.

Un exemplu elocvent în acest sens poate fi chipul Maicii Domnului, care, în iconografie, de cele mai multe ori, este reprezentată cu Pruncul Iisus în braţe – parte din inima şi sufletul său.

Este incontestabil rolul primordial al mamei în oferirea celor “şapte ani de acasă” în păstrarea şi perpetuarea valorilor familiei.

Pr. Mircea Irina afirma:”Decăderea mamei este începutul decăderii unui popor”.

Acest fenomen este clar vizibil în societatea actuală. Efectele emigrării în masă a mamelor, care-și lasă copiii în grija rudelor și vecinilor, se fac tot mai simțite. Copii fără supraveghere, familii distruse, căutarea confortului și goanna după valorile materiale lasă în urmă numai durere și inimi sfâșiate. Cei care au trecut prin război declară că timpul în care trăim este fără repere, întrucât a deprivat copiii de mame, ceea ce nu a făcut nici măcar războiul. Familia fără mamă este fără inimă, fără suflet. Proiectele de acest fel contribuie substanțial la amplificarea acestui proces.

Este ceva firesc ca mamele să-și facă carieră, să se realizeze profesional și îmbinarea armonioasă a carierei cu familia le garantează sentimentul de împlinire și fericire. Mama este cea care pune bazele vieții morale sănătoase, îi educă pe copii în spiritul edificării viitorului țării cu principii etice și morale durabile.

Dragele noastre tinere mămici! Să ştiţi că nici o bonă din lume şi nici o grădiniță privată nu poate înlocui MAMA şi dragostea ei! Bucuraţi-vă de zâmbetul micuţilor voştri, savuraţi acestă binecuvântare dumnezeiască pentru a nu avea mai tîrziu. remușcări

Carierele de succes nu te lasă decît cu regrete, depresii, nostalgii și singurătate.

Proiectele care smulg mamele de la copiii lor pot fi cu succes înlocuite cu proiecte care ar consolida familia și membrii acesteia. Structurile de stat ar putea acorda taților un salariu mai mare și anumite privilegii, astfel stimulând întemeierea famililor, iar mamelor – un program redus la serviciu pentru a le permite să îmbine reuşit familia cu cariera.

Sfinţii părinţii afirmă că extremele nu sunt de la Dumnezeu, deci o femeie înțeleaptă poate să îmbine cu succes avansarea profesională cu obligaţiunile ei de mamă şi soţie.