ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FAMILIE SĂRBĂTORITĂ CU EMOŢII LA PENITENCIARUL NR. 16, PRUNCU

Vineri, 15 mai 2015, Penitenciarul nr.16 din Pruncul şi-a deschis uşile, dar nu pentru deţinuţi, ci pentru 130 de vizitatori.

Deoarece evenimentul a coincis cu Ziua Internaţională a Familiei, gazdele au evoluat în faţa celor prezenţi cu un recital de cîntece şi poezii, creînd astfel o atmosferă de sărbătoare.

Totodată, Preotul Viorel Cojocaru, preşedintele Fundaţiei ,,Vasiliada” a oficiat o slujbă religioasă, binecuvântâd familiile prezente şi stropindu-i din plin cu apă sfinţită. Copiii veniţi în vizită, au primit în dar de la preot cîte o carte de rugăciuni pentru copii.

La final, cu susţinerea Asociaţiei Obşteşti ,,ADRA Moldova” a fost organizată o masă dulce, în jurul căreia rudele au comunicat cu deţinuţii, bucurându-se de posibilitatea de a-şi împărtăşi emoţiile de bucurie.

Graţie acestui eveniment, deţinuţii au avut posibilitatea să-şi strîngă la piept copiii, familia şi apropiaţii, fapt care contribuie semnificativ la corijarea comportamentului acestora pe perioada detenţiei.

Devenită deja o tradiţie, „Ziua uşilor deschise”, este organizată cu regularitate în toate instituţiile de detenţie din ţară, scopul acesteia fiind consolidarea legăturii persoanelor private de libertate cu familia şi facilitarea reinserţiei sociale postcondamnatorie.

În prezent, în Penitenciarul nr.16 – Pruncul îşi ispăşesc pedeapsa 271 deţinuţi.