Fundaţia "VASILIADA" a organizat prima Librarie ortodoxă din Republica Moldova.Cărţile sunt editate şi tipărite în România.

Toate titlurile care sunt expuse de Fundaţie spre realizare, pot fi achiziţionate din pangarul Bisericii „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, sector Buiucani, str. Alba Iulia nr. 16 şi din pangarul Bisericii „Sfantul Mucenic Dimitrie”, sectorul Botanica, Bd. Traian 3/1, sau la numărul de telefon 079600416.

Doritorii vor putea achiziţiona şi titluri care nu se găsesc în Librarie, prin comandă.
Cărţile se vând la preţ de editura, fără adaos comercial.

Cartea: „Icoana noilor martiri ai pamantului romanesc”

Cartea: „Icoana noilor martiri ai pamantului romanesc” poate fi găsită de librăria Fundaţiei la preţul de 190 de lei.

Acest album incearca sa infatiseze, in imagini de sinaxar, franturi de patimiri din lagarele si inchisorile romanesti, insotite de textele corespunzatoare care le-au inspirat, asa cum au fost scrise de supravietuitori.

Albumul: „Fericiti cei prigoniti. Martiri ai temnitelor romanesti”

Albumul: „Fericiti cei prigoniti. Martiri ai temnitelor romanesti” poate fi găsit de librăria Fundaţiei la preţul de 190 de lei.

Am socotie ca o „carte cu ranile si mormintele” prigoanei comuniste din tara ar putea aduce folos sufletesc si intarire in aceste timpuri de noi incercari. Albumul de fata pune alaturi imagini, franturi de intamplari si farame de cuvant care traseaza doar liniile mari ale martirologiei romanesti sub comunisti. Acum, cand e nevoie mai mult ca oricand de modele, cand comunitarismul preia din ce in ce mai mult principiile comunismului internationalist, marturisitorii romani din temnite pot constitui repere de demnitate crestina si nationala. „O cetate – scria pr. Dimitrie Bejan – se mantuieste daca are cel putin zece drepti intre zidurile ei. Dar pentru un neam intreg, cati drepti ne trebuie? Cine poate sa socoteasca?”…


Cartea „Poezii cu iz de Filocalii” – M. Diaconeşti

Cartea „Poezii cu iz de Filocalii” – poate fi găsită de librăria Fundaţiei la preţul de 40 de lei.

O carte cu poezii pentru copii, dar şi pentru cei mari. Dincolo de întâmplările cu dovlecei, urşi, purcei, arici şi flori, poeziile ascund un tâlc duhovnicesc, înfăţişând patimi şi virtuţi ce se regăsesc în viaţa noastră de zi cu zi. Răsfoind-o, fiecare se va afla pe sine ca într-o oglindă buclucaşă. Rămâne de văzut câţi se vor îndrepta…


Cartea „Suflet de copil”

Cartea “Suflet de copil” de M. Parascheva poate fi găsită de librăria Fundaţiei la preţul de 30 de lei.

Suflet de copil este o farâma de frumos din cartea deschisa a copilariei.
Într-o vreme în care necuviinta, necredinta, violenta devin din ce în ce mai mult îndreptar de viata pentru cei mici, cartea de fata îsi propune sa scoata la iveala samânta de bine si frumos sadita din pruncie în sufletul fiecaruia dintre noi. Este o carte în care cei de azi se întâlnesc cu cei de ieri, mostenind comori de-nvataminte pe care numai scoala vietii ti le poate agonisi.
Ti-o daruim tie, copile drag, si voua, parinti cu suflet de copil…


Cartea „Lacrima şi har” – Pr. martir Constantin Sârbu

Cartea „Lacrima şi har” – Pr. martir Constantin Sârbu poate fi găsită de librăria Fundaţiei la preţul de 50 de lei

Cartea zugrăveşte chipul aureolat de sfinţenie al Părintelui Constantin Sârbu, unul dintre sutele de preoţi martiri din timpul regimului comunist. Viaţa lui, urzită din lacrimi şi har, a fost o jertfă neîncetată pentru Dumnezeu şi semeni. Condamnat în 1954 la 8 ani de închisoare, a trecut prin Jilava, Aiud şi Gherla, primind şi 2 ani de domiciliu obligatoriu în Bărăgan. Eliberat în 1964, a fost numit paroh la Biserica Sapienţei din Bucureşti, pe care a transformat-o în scurt timp într-o adevărată oază de credinţă şi mărturisire în mijlocul deşertului comunist. Iritată, Securitatea i-a înscenat Părintelui o moarte „umanitară”, la 23 octombrie 1975. Duhul Părintelui a rămas însă viu şi lucrător prin fiii săi duhovniceşti, prin predicile şi sfaturile sale pline de înţelepciune şi har.


Cartea „Suflet de crin” de M. Parascheva

Cartea „Suflet de crin” de M. Parascheva poate fi găsită de librăria Fundaţiei la preţul de 30 de lei.
„Suflet de crin” este cantecul duios al copilariei nevinovate. Povestirile adunate in acest volum sunt scene neobisnuite, daca nu chiar bizare pentru lumea secularizata de astazi, in care nevinovatia, simplitatea si cuviinta sunt inlaturate brutal de pervertire si indrazneala. Fericiti copiii care, in aceste vremuri de apostazie, vor mai fi crescuti in dragoste de Biserica si Neam, la umbra Sfintilor si Martirilor nostri… Sta in puterea voastra, parinti, sa nu devina cantecul copilariei nevinovate un cantec de lebada!


Cartea „Sfanta Elisabeta, mare ducesa a Rusiei.”

Cartea „Sfanta Elisabeta, mare ducesa a Rusiei” poate fi găsită de librăria Fundaţiei la preţul de 40 de lei

Mereu calda, mereu plina de dragoste si mila, Stareta Elisabeta purta, cu toata puterea lui Hristos, slabiciunile celor slabi. Toti o iubeau, toti o cinsteau pentru ca simteau ca dragostea ei pentru aproapele era nefatarnica. Pentru toti era stareta, si mama, si prietena, si sora…


Cartea „Măria Sa Neagoe Basarab”

Cartea „Măria Sa Neagoe Basarab” poate fi găsită de librăria Fundaţiei la preţul de 95 de lei Această carte cuprinde însemnările Monahiei Platonida, soţia domnitorului Neagoe Basarab:

Am invatat din viata Mariei Sale ca nu este sfarsit pocaintei, nici dragostei dumnezeiesti, si ca sufletul insetat dupa Domnul se vede pururea la inceputul caii, si nu stie ca se inalta din putere in putere si ca pune suisuri in inima sa…

(Monahia Platonida – Schitul Ostrov, 1551).


Cartea „Cuvinte Vii” – Pr. Calciu Dumitreasa

Cartea „Cuvinte Vii” – Pr. Calciu Dumitreasa poate fi găsită de librăria Fundaţiei la preţul de 95 de lei.     Sunt adunate in acest volum o seama de cuvinte duhovnicesti culese din predicile parintellui, ordonate tematic, precum si cateva interviuri si conferinte din Romania si America. Citind „Cuvinte vii” vom vedea ca nu intru intelepciunea omeneasca a vorbit parintele, desi agonisise o cultura laica si teologica demna de invidiat, precum si o mare experienta de viata.
„N-am urmarit sa fac predici teologice, ci am vrut sa intru in inima voastra. Si nu eu, ci sa deschid inima voastra, si urechile, si mintea pentru invatatura lui Hristos…” (Pr. Gheorghe Calciu)


Cartea „Viaţa Părintelui Calciu” – M. Diaconeşti

Cartea „Viaţa Părintelui Calciu” – poate fi găsită de librăria Fundaţiei la preţul de 95 de lei.    Documentar în cea mai mare parte inedit, cu texte de şi despre Părintele Calciu (1925-2006), cartea de faţă este prisositoarea revelaţie postumă a unei mari figuri morale şi duhovniceşti, pilduitoare deopotrivă prin fapte şi prin cuvinte, icoană îndărătnic vie a Ortodoxiei luptătoare şi a învrednicirii româneşti în care ne-am dezvăţat să credem. Într-un fel, Părintele Calciu e mai viu aici decât era până nu demult în carne şi oase, pentru că ni se redescoperă acum în viul veşniciei, ca o conştiinţă a noastră mai bună, veghetoare pe tâmpla Răsăritului de Sus.

Volum legat, 400 pagini + 8 planşe foto.