14 răspunsuri la “Întreabă preotul”

 1. iulian spune:

  Parinte, pentru a ma spovedi trebuie sa tin post?

 2. iulian spune:

  Tinerii de confesiuni diferite, adica unul ortodox si altul musulman, se pot casatori?

  • pr. Viorel Cojocaru spune:

   Nu. Canoanele nu permit cununia intre persoane ortodoxe cu cele de alta confesiune. Cununia este o taina, iar Sfintele Taine de savarsesc doar peste crestinii cu botezul valid.

 3. iulian spune:

  De ce trebuie sa botezam copii?

 4. Ioan spune:

  Buna ziua. Am o intrebare in privinta ca exista vreo organizatie sau asociatie pentru tineretul cu deficinta de auz ortodox unde sa participe cit la biserica dar si sa desfasoare conferinte in lumea tacerii. Deoarece cunosc foarte multi tineri cu deficienta de auz care cad in plasa ereticilor.

  • iulian spune:

   Ne cerem scuze ca raspundem cu intarziere. Va indemnam sa luati legatura cu paerintele Viorel Cojocaru, unicul preot din Republica Moldova pentru surdomuti.

 5. iulian spune:

  Ne cerem scuze ca raspundem cu intarziere. Va indemnam sa luati legatura cu parintele Viorel Cojocaru, unicul preot din Republica Moldova pentru surdomuti.

 6. ana spune:

  buna ziua. Am auzit ca faceti o data in luna priveghere de noapte. Puteti sa ne spuneti luna aeasta cind va fi? Multumim si Doamne ajuta in tot ce faceti.

  • pr. Viorel Cojocaru spune:

   Liturghia se tine o data in luna.
   Privegherea de noapte incepe la orele 21.30 şi include următoarele Sfinte Laude:
   Ceasul nouă;
   Vecernia;
   Utrenia;
   Sfânta Proscomidie;
   Ceasul trei;
   Ceasul şase;
   Sfânta Liturghie.
   Vom tine legatura prin e-mail ziua concreta
   Vă aşteptăm cu drag la biserica ortodoxă „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, str. Alba Iulia 16, sect. Buiucani, or. Chişinău.

 7. Deea spune:

  Sarutmana parinte ! Am si eu o intrebare.. pot face botezul copilului intr-o zi de vineri ?

  • pr. Viorel Cojocaru spune:

   Sigur, puteti face oricand, numai sa conveniti cu preotul. Taina Sfantului Botez se savarseste si în Postul Mare, dar fără mare veselie.

 8. Gris spune:

  Buna seara,

  Daca Ileana, o tanara de 18 ani a fost casatorita cu un barbat mai mare de 25 ani decat ea, dupa moartea acestuia, peste un an, ramasa vaduva, s-a indragostit de fiul ex-sotului ei, care are 25 ani, se pot casatori religios la biserica?
  Ileana este insarcinata de la el cu gemeni. Anunt ca Ileana si barbatul s-au cunoscut la inmormantare pentru prima oara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *